Συμπληρώστε το e-mail σας για να κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ τον πλήρη οδηγό Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας της GEP  Online Booking

  Εργασία σε Ύψος

  Πληροφορίες Κράτησης

  €260.00

  Συναινώ με την αποθήκευση των δεδομένων μου σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου


  Εργασία σε Ύψος

  30 Μαρτίου, 2023 09:00 - 17:00

  Σε ποιούς απευθύνεται

  Σε οποιονδήποτε εκτελεί εργασίες σε ύψος. Σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, οι εργαζόμενοι σε ύψος πρέπει να λαμβάνουν κατάλληλη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για την ασφαλή διεξαγωγή των εργασιών σε ύψος που διεξάγουν, τη χρήση του εξοπλισμού ατομικής προστασίας από πτώση που χρησιμοποιούν καθώς και τις διαδικασίες διάσωσης που τους αφορούν. Η Ελληνική Νομοθεσία ορίζει επίσης ότι οι ανωτέρω εκπαιδεύσεις πρέπει να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

   

  Σκοπός

  Σκοπός της εκπαίδευσης είναι οι εργαζόμενοι να είναι ικανοί να εργαστούν με ασφάλεια έναντι της πτώσης από ύψος σε φορητές κλίμακες, ικριώματα, κινητές εξέδρες εργασίας, πλατώματα χωρίς προστατευτικά κιγκλιδώματα κλπ. καθώς και να μπορούν να διασώσουν συνάδελφο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (απαιτείται από το νόμο).

   

  Στόχοι

  Οι συμμετέχοντες μετά την εκπαίδευσή τους να είναι σε θέση:

  • Να γνωρίζουν τους κινδύνους των εργασιών σε ύψος και να θέλουν να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους συναδέλφους τους από αυτούς, υιοθετώντας τη διδαχθείσα πρακτική εκτέλεσης αυτών των εργασιών
  • Να γνωρίζουν τη νομοθεσία που αφορά τις εργασίες σε ύψος
  • Να γνωρίζουν πώς να προετοιμάζουν μια εργασία σε ύψος ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες ατυχήματος αλλά και να είναι πιο αποτελεσματικοί στην εργασία τους
  • Να γνωρίζουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται, την ορθή του χρήση και συντήρηση
  • Να γνωρίζουν τους κινδύνους μια πτώσης από ύψος, να μπορούν να τους αποφεύγουν και αν χρειαστεί να τους αντιμετωπίζουν
  • Να είναι ικανοί να χειριστούν τον εξοπλισμό εργασίας και διάσωσης συναδέλφου άνετα και αποτελεσματικά

   

  Τρόπος εκπαίδευσης

  • Δια ζώσης εκπαίδευση στις ειδικές εγκαταστάσεις της GEP, που είναι οργανωμένες σύμφωνα με το βρετανικό πρότυπο BS8454 (Κώδικας πρακτικής για την εκπαίδευση ασφαλούς εργασίας σε ύψος και διάσωσης) και την Ελληνική Νομοθεσία και βέβαια περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση ασφαλούς εργασίας σε ύψος και διάσωσης.
  • Μέγιστη αναλογία εκπαιδευομένων/εκπαιδευτή 6: 1

   

  Εξοπλισμός εκπαίδευσης

  • Ο εξοπλισμός που απαιτείται για την εκπαίδευση παρέχεται από εμάς. Αν παρ’ όλα αυτά οι εκπαιδευόμενοι έχουν δικό τους εξοπλισμό, συστήνεται η χρησιμοποίηση και αυτού του εξοπλισμού κατά την εκπαίδευση.

   

  Προϋποθέσεις Συμμετοχής

  • Οι εκπαιδευόμενοι δεν πρέπει να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας που αντενδείκνυται στην ασφαλή διεξαγωγή της εκπαίδευσης όπως ενδεικτικά καρδιοαγγειακές παθήσεις, επιληψία, σκοτοδίνες, υψοφοβία, ιλίγγους, δυσκολίες ισορροπίας, κινητικές δυσκολίες, εξάρτηση από αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες, ψυχικές διαταραχές, διαβήτη, μεταδοτικές ασθένειες.

   

  Αξιολόγηση

  • Πρακτικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και γραπτές εξετάσεις 20 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής.

   

  Ημερομηνίες και ώρες

  • Πέμπτη 30 Μαρτίου, 09:00- 17:00

   

  Βεβαίωση

  Στους εκπαιδευόμενους παρέχεται τεχνικό εγχειρίδιο εκπαίδευσης με όλες τις πληροφορίες. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης παρέχεται πιστοποιητικό επάρκειας, διάρκειας 3 ετών (εάν οι εναερίτες δεν ασκήσουν σε διάστημα 6 μηνών τις τεχνικές ασφαλούς εργασίας σε ύψος και διάσωσης συναδέλφου στις οποίες εκπαιδεύτηκαν, είναι υποχρεωτική η επανεκπαίδευσή τους). Παράλληλα, για τη νομική εξασφάλιση των εμπλεκομένων, διατηρείται αρχείο με όλα τα αποδεικτικά έγγραφα της εκπαίδευσης.

   

  Κόστος

  • Δια ζώσης: 260 ευρώ+ΦΠΑ

   

  Το σεμινάριο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ. Για περισσότερες από 10 συμμετοχές προσφέρεται έκπτωση 10%.

  Share :
  WordPress Lightbox Plugin