Online Booking

Τεχνολογία Blockchain και Εφαρμογές στον Επιχειρηματικό Κόσμο - Κωδικός: 280319

Πληροφορίες Κράτησης

€110.00

Συναινώ με την αποθήκευση των δεδομένων μου σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου


Τεχνολογία Blockchain και Εφαρμογές στον Επιχειρηματικό Κόσμο – Κωδικός: 280319

Μάρτιος 28, 2019 16:00 - 21:00

H GEP ακολουθώντας πάντα τις εξελίξεις, έχει διαμορφώσει ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τεχνολογία Blockchain και Εφαρμογές στον Επιχειρηματικό Κόσμο» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της GEP.

 

Η τεχνολογία blockchain έγινε ευρύτατα γνωστή και ξεκίνησε να μελετάται από επιστήμονες όλων των κλάδων λόγω της αξιοποίησής της στη λειτουργία του ψηφιακού κρυπτονομίσματος Bitcoin. Ωστόσο, η εν λόγω τεχνολογία δε χρησιμοποιείται μόνο στον τομέα της οικονομίας και των ψηφιακών συναλλαγών.

 

Αντίθετα, το blockchain, με την κατάλληλη εφαρμογή του σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών διεργασιών, μπορεί να ανατρέψει όλες τις παραδοσιακές διεργασίες που πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις. Πλήθος εταιρειών, οργανισμών και άλλων φορέων επενδύουν πιλοτικά σε νέες εφαρμογές του blockchain, που, όπως διαφαίνεται, είναι ικανό να αλλάξει ακόμα και τις δομές, τον τρόπο οργάνωσης και τη λειτουργία της σύγχρονης κοινωνίας.

 

Το Φεβρουάριο του 2018, μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου και forum για το blockchain, αφενός για να παρακολουθεί τις εξελίξεις, και αφετέρου για να την προωθήσει.

 

Η γνώση και κατανόηση του blockchain δεν αφορά μόνο όσους απασχολούνται στους τομείς της πληροφορικής ή των οικονομικών, αλλά πληθώρα άλλων κλάδων και η κατάρτιση για το θέμα είναι ωφέλιμη, αφού οι γνώσεις αυτές θα υποστηρίξουν  νέους επαγγελματικούς ορίζοντες.

 

 

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων όλων των κλάδων, ανεξαρτήτως θέσης στην ιεραρχία της εταιρείας, που επιθυμούν να ενημερωθούν για την τεχνολογία blockchain και τις εφαρμογές που αυτή βρίσκει στον επιχειρηματικό κόσμο. Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις πληροφορικής, οικονομικών ή άλλης επιστήμης.

 

 

ΣΚΟΠΟΣ:

Η επεξήγηση της τεχνολογίας blockchain και η ανάλυση των δυνατοτήτων που προσφέρει στις επιχειρήσεις για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Ακόμα, η παρουσίαση τρεχουσών βέλτιστων πρακτικών εφαρμογών της εν λόγω τεχνολογίας, αλλά και νομικών πτυχών του ζητήματος. Τέλος, η εξοικείωση, μέσα από πρακτική εξάσκηση, με τις συναλλαγές μέσω κρυπτονομισμάτων.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

  • Βασικά θέματα κρυπτογραφίας
  • Τεχνολογία Blockchain
  • Εφαρμογές & βέλτιστες πρακτικές
  • Ψηφιακά κρυπτονομίσματα (Bitcoin & άλλα)
  • Ζητήματα ασφάλειας & ιδιωτικότητας
  • Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) & Blockchain

 

 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

Γέρμανος Γιώργος & Μπρότσης Σωτήρης, υποψήφιοι διδάκτορες Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 5 εκπαιδευτικές ώρες  4:00- 9:00μμ

 

ΚΟΣΤΟΣ:  110 € + ΦΠΑ

To σεμινάριο θα γίνει στην ελληνική γλώσσα και μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ΛΑΕΚ 0.24

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε μαζί μας:

                              

 

ΠΑΡΟΧΕΣ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Φάκελος, μπλοκ, στυλό, σημειώσεις, βεβαιώσεις συμμετοχής (κατά  τη διάρκεια του σεμιναρίου προσφέρονται Coffee Breaks)

 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

Γιώργος Γέρμανος

Ο Γιώργος Γέρμανος είναι στέλεχος – εμπειρογνώμονας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με πολυετή εμπειρία στην πρόληψη, διερεύνηση και αντιμετώπιση εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο. Ερευνητικές του εργασίες και μελέτες συναφείς με το κυβερνοέγκλημα και την κυβερνοασφάλεια έχουν παρουσιασθεί σε επιστημονικά συνέδρια και έχουν συμπεριληφθεί σε βιβλία – συλλογικούς τόμους. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται επίσης η κυβερνοασφάλεια και η ιδιωτικότητα στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (cyber security & privacy in the Internet of Things). Τον Ιούνιο του 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Νομοθεσία για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο και την Ψηφιακή Εγκληματικότητα», από τις εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα Ε.Ε., ενώ το Δεκέμβριο του 2018 εκδόθηκε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Cyber Safety – Μικρός Οδηγός Διαδικτυακής Ασφάλειας».

 

Σωτήρης  Μπρότσης

Ο Σωτήρης Μπρότσης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχικού διπλώματος ειδίκευσης στην «Επιστήμη των Υπολογιστών» από το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνίων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διαθέτει πολυετή διδακτική εμπειρία ως εκπαιδευτής – εισηγητής σε θέματα νέων τεχνολογιών, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια απασχολείται σε ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα. Στα ερευνητικά του ενδιαφέρονται περιλαμβάνονται η τεχνολογία Blockchain και τα κρυπτονομίσματα, η κρυπτογραφία, η θεωρία παιγνίων καθώς και η ασφάλεια δικτύων.

Share :
WordPress Lightbox Plugin