Εργονομικές συμβουλές στην τηλεργασία
Εργονομικές Συμβουλές στην Τηλεργασία

Στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας λαμβάνονται διάφορα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης του COVID-19, όπως η τήρηση αποστάσεων, η υγιεινή των χεριών και του αναπνευστικού, η χρήση μάσκας και η τηλεργασία. Χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ελλάδα εργάζονται από το σπίτι, είτε διότι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου είτε στο πλαίσιο εφαρμογής νομοθετικών διατάξεων που υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα να εργάζονται με φυσική παρουσία στην επιχείρηση οι ελάχιστα αναγκαίοι εργαζόμενοι.
Οι τηλεργαζόμενοι εκτίθενται και στο οικιακό περιβάλλον εργασίας σε μια σειρά από κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των εργονομικών. Διανύοντας τη χρονική περίοδο αναφοράς της εκστρατείας 2020-2022 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασίας (EU- OSHA) Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας- Μειώστε την Καταπόνηση, αξίζει να εστιάσουμε σε απλές εργονομικές συμβουλές που θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας των τηλεργαζόμενων:

  • Βρείτε έναν ήσυχο χώρο στο σπίτι που από εδώ και πέρα θα είναι το «γραφείο σας»
  • Ρυθμίστε τη θέση που κάθεστε ώστε τα πέλματα να είναι σε επαφή με το έδαφος, η μέση να υποστηρίζεται και όλες οι αρθρώσεις να είναι σε φυσική θέση (γωνία 90o)
  • Μην ξεχνάτε να κάνετε συχνά διαλείμματα ειδικά αν η οθόνη που χρησιμοποιείτε είναι μικρότερη σχετικά με αυτή που συνήθως χρησιμοποιείτε στην επιχείρηση
  • Φροντίστε να αερίζετε το χώρο συχνά
  • Φροντίστε την υγείας σας με καλή ενυδάτωση, υγιεινή διατροφή και σωματική δραστηριότητα

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο του Νapo

Ο Napo θέλει να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι από το σπίτι  μπορεί να είναι παραγωγικοί και όσο το δυνατό περισσότερο ασφαλείς και υγιείς. Με τη στήριξη του Εργοδότη του και της συναδέλφου του της Napette, o Napo έχει κάποιες καλές συμβουλές.

Share :