1.500.000 ώρες χωρίς ατύχημα

Κύριος στόχος της Enel Green Power Hellas κατά την κατασκευή των αιολικών πάρκων στην περιοχή του Καφηρέα στην Εύβοια ήταν η απόλυτη ασφάλεια όσων συμμετείχαν στην υλοποίηση του έργου.

Το έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Καφηρέα (Kafireas Wind Complex), που υλοποιείται από την Enel Green Power Hellas, είναι το μεγαλύτερο του είδους του στη χώρα μας.

Η επένδυση ξεπέρασε τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ κατά την εγκατάσταση του συμπλέγματος των 7 αιολικών πάρκων, με δυνατότητα παραγωγής 480 γιγαβατώρων ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, εργάστηκαν συνολικά πάνω από 1.200 άτομα και χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 600 μηχανήματα έργου. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν συχνά στην περιοχή, την πολυπλοκότητα και την έκταση του έργου, ο στόχος για απόλυτη ασφάλεια και μηδενικά ατυχήματα –με τη συμβολή της GEP– έγινε πραγματικότητα. Πρόσφατα, συμπληρώθηκαν 1.500.000 εργατοώρες χωρίς ατύχημα στο έργο.

«ΚΛΕΙΔΙ» Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Σημαντικός παράγοντας για αυτήν την επιτυχία ήταν η άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Η GEP, από την πλευρά της, ανέλαβε να παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες βάσει των ειδικών αναγκών ασφάλειας που προέκυψαν από την ιδιαιτερότητα του έργου.  Συγκεκριμένα, ως προς την πρόληψη της υγείας των εργαζομένων, παρείχε, μεταξύ άλλων, δύο εξειδικευμένα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, ενώ φρόντισε για τη δημιουργία και τον εξοπλισμό ενός Σταθμού Πρώτων Βοηθειών.

Παράλληλα, λόγω της μεγάλης έκτασης του έργου, παρείχε πέντε Συντονιστές Ασφάλειας, με μεγάλη προϋπηρεσία και εμπειρία σε αντίστοιχα μεγάλα έργα, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, επέβλεπαν την εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας της EGPH, αλλά και της κείμενης νομοθεσίας, ενώ επίσης επισήμαιναν και συντόνιζαν τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Share :