Η GEP αναλαμβάνει τη συντήρηση συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων, με επισκέψεις στην εταιρεία σας. Ο αριθμός των επισκέψεων θα εξαρτάται κάθε φορά από την πολυπλοκότητα των διεργασιών της εκάστοτε εταιρείας και τις ανάγκες που θα προκύπτουν κάθε φορά. Η GEP για το βέλτιστο αποτέλεσμα της συντήρησης του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ακολουθεί μια σειρά από διαδικασίες:
- Εκπόνηση ενός προγράμματος εσωτερικών ελέγχων και επιθεώρηση βάσει ερωτηματολογίου προσαρμοσμένου στο αντικείμενο της επιχείρησης
- Διενέργεια εσωτερικών ελέγχων
- Εντοπισμός, καταγραφή και ανάλυση αποτελεσμάτων
- Εφαρμογή διορθωτικών ενεργειών σε περίπτωση εντοπισμού προβλήματος
- Ανακατασκευή και αναδιαμόρφωση των χώρων
- Έλεγχο για την ορθή εφαρμογή του προγράμματος καθαρισμού-απολύμανσης
- Έλεγχο για την ορθή εφαρμογή προγράμματος μυοκτονίας-απεντόμωσης
- Εποπτικοί έλεγχοι προσωπικού εν ώρα εργασίας και συστάσεις με σκοπό την συνεχή βελτίωση τους
- Εκπόνηση διαγνωστικής μελέτης στην οποία αναφέρονται τα ευρήματα, η αντίστοιχη νομοθετική απαίτηση και τρόποι επίλυσης των προβλημάτων.