Πρόληψη και Αντιμετώπιση Σεισμικών Φαινομένων! Ποιος μπορεί να μας βοηθήσει;

Η GEP προσανατολισμένη στις αξίες της, μεταξύ των οποίων είναι η γνώση η επικοινωνία και η συνέπεια, σας ενημερώνει σχετικά με το μείζον θέμα των ημερών που αφορά την πρόσφατη σεισμική δόνηση στην περιοχή της Μαγούλας.

Είναι γνωστό ότι η χώρα μας συγκαταλέγεται παγκοσμίως στις περιοχές με έντονη σεισμική δραστηριότητα γεγονός που απαιτεί όλοι να βρισκόμαστε σε μόνιμη ετοιμότητα για την περίπτωση σεισμού. Αν και οι σεισμοί δε μπορούν να προβλεφθούν με βεβαιότητα, όλοι μπορούμε να προετοιμαστούμε παίρνοντας μέτρα προφύλαξης.

Ωστόσο εκτός του αναγκαίου σχεδιασμού με την  λήψη προληπτικών μέτρων αλλά και θέσπιση σχεδίων δράσης, εκτιμάται ότι σημαντικό πρόβλημα στην διαχείριση των καταστάσεων αυτών αποτελεί η έλλειψη σωστής πληροφόρησης ή ακόμη και η παραπληροφόρηση, που οδηγούν σε λανθασμένες αποφάσεις, πανικό ή και σύγχυση ως προς τις προληπτικές ή μετέπειτα ενέργειες ενός σεισμικού φαινομένου.

Στα πλαίσια αυτά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η έγκυρη και σωστή πληροφόρηση μπορεί να γίνεται κυρίως μέσω των αρμόδιων κρατικών φορέων ενώ τα διάφορα δημοσιεύματα ή απόψεις τρίτων μη σχετικών με το θέμα, ελέγχονται πολλές φορές ως προς την εγκυρότητα και αξιοπιστία τους.

Ειδικότερα:

Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς στους οποίους κάθε πολίτης μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες ως προς την πρόληψη και αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων είναι:

  • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

http://www.oasp.gr/

Ενώ στο πεδίο Συχνές Ερωτήσεις μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες

http://www.oasp.gr/node/1906

  • ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

https://www.civilprotection.gr/el

Στον δικτυακό τόπο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ έχουν αναρτηθεί και στοιχεία επικοινωνίας Δήμων Αττικής για αιτήματα πολιτών σχετικά με μετασεισμικό έλεγχο κτιρίων

Στοιχεία επικοινωνίας Δήμων

  • ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Επίσης οι κατά τόπους Δημοτικές αρχές οφείλουν να παρέχουν σχετική πληροφόρηση

 

Πέραν των ανωτέρω η GEP και το επιστημονικό της προσωπικό, είναι συνεχώς στην διάθεσή σας προκειμένου να σας παρέχουν σωστή πληροφόρηση και υποστήριξη.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Σπύρος Πριμηκύριος | Επιστημονικός Υπεύθυνος Τεχνικών Ασφάλειας | T +30 210 9405866 | D +30 211 1882832 M +30 693 6689256 | [email protected]

Share :