Οι πρώτες βοήθειες στον χώρο εργασίας

Θα μπορούσατε να βοηθήσετε έναν συνάδελφο σε ανάγκη;

Άραγε πόσοι από εμάς θα μπορούσαμε να παράσχουμε πρώτες βοήθειες βλέποντας κάποιον συνάδελφό μας να χάνει τις αισθήσεις του στο γραφείο; Πόσοι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση, τι να ελέγξουμε, πως να παρέμβουμε και πότε να καλέσουμε το ασθενοφόρο;

Πώς θα καταλάβουμε αν πρόκειται για λιποθυμία ή για καρδιοαναπνευστική ανακοπή και πως πρέπει να αντιδράσουμε στη μια η την άλλη περίπτωση για να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τον συνάδελφό μας;

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος Πρώτες Βοήθειες.

Σε περίπτωση που συμβεί ένα ατύχημα ή μια αιφνίδια ασθένεια, κάθε λεπτό μετράει. Εάν ο χρόνος αναμονής του ασθενοφόρου αξιοποιηθεί με την παροχή ποιοτικών Πρώτων Βοηθειών, τότε η πιθανότητα να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή αυξάνεται. Η τυποποιημένη προσέγγιση ενός περιστατικού που χρήζει παροχής Πρώτων Βοηθειών, μέσω αλγορίθμων διάσωσης, διασφαλίζει την σωστή επικοινωνία με το ΕΚΑΒ, την εφαρμογή των κατάλληλων τεχνικών Πρώτων Βοηθειών και πρωτίστως την ασφάλεια του ατόμου που δίνει Πρώτες Βοήθειες, του θύματος και των παρευρισκόμενων.

Σύγχρονες Εκπαιδεύσεις που βοηθούν στην προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων της επιχείρησης.

Φανταστείτε λοιπόν τα συναισθήματα κάποιου που κατάφερε να κάνει κάτι τόσο σπουδαίο όσο το να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό η ζωή του οποίου βρισκόταν σε πραγματικό κίνδυνο. Συνειδητοποιείτε πόσα κίνητρα και πόση δύναμη για τη δική του προσωπική ανάπτυξη μπορεί, λοιπόν, να προσφέρει σε κάθε εργαζόμενο η γνώση των τεχνικών των Πρώτων Βοηθειών;

Πράγματι, η παρακολούθηση σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών κάνει τον εργαζόμενο να νιώσει πιο ασφαλής πρώτα απ΄ όλα ο ίδιος και να ενισχύσει σημαντικά την αυτοπεποίθησή του.

Γι’ αυτό και ο τρόπος εκπαίδευσης του προσωπικού στις Πρώτες Βοήθειες τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει και ακολουθεί τις πιο σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις, οι οποίες επιβάλλουν βιωματική εκπαίδευση με συμμετοχικές μεθόδους και εργαλεία για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του Εκπαιδευόμενου. Στη GEP έχουμε υιοθετήσει πρώτοι τις νέες παγκόσμιες τάσεις στην Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών ώστε να  κάνουμε τη διαφορά για εσάς.

Οι Πρώτες Βοήθειες είναι απαραίτητες στην εργασία.

Κάθε μέρα άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε καταστάσεις που αν κανείς έδινε Πρώτες Βοήθειες θα βελτίωνε τις πιθανότητες να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Όσο δυσάρεστο και αν ακούγεται, ατυχήματα και αιφνίδιες ασθένειες συμβαίνουν συχνά, ιδιαίτερα σε χώρους εργασίας και κανείς δε θέλει να στέκεται αβοήθητος μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια. Έστω και οι βασικές γνώσεις Πρώτων Βοηθειών μπορεί να κάνουν τη διαφορά για έναν άνθρωπο που χρειάζεται φροντίδα μετά από έναν τραυματισμό, π.χ. αιμορραγία, έγκαυμα, κάταγμα, αλλά ακόμα και στο πλαίσιο της διαχείρισης σοβαρότερων καταστάσεων, π.χ. πνιγμονή, καρδιακή προσβολή ή καρδιακή ανακοπή.

Γιατί να επιλέξετε τις δικές μας Εκπαιδεύσεις.

Οι έμπειροι εκπαιδευτές μας μεταδίδουν γνώση αλλά και εμπιστοσύνη στον κάθε συμμετέχοντα ότι θα μπορέσει, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, να δώσει αποτελεσματικές Πρώτες Βοήθειες. Τα σεμινάρια μας λοιπόν, από τα βασικά έως τα πλέον εξειδικευμένα, είναι διαδραστικά, βιωματικά και διασφαλίζουν ότι κανένας εκπαιδευόμενος δεν θα φύγει χωρίς να πάρει μαζί του γνώσεις και δεξιότητες που θα κρατήσουν έναν άνθρωπο στη ζωή. Οι εκπαιδευτές μας είναι πιστοποιημένοι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης και συμμετέχουν ενεργά στην έρευνα και στην παροχή επείγουσας φροντίδας υγείας.

Τα εκπαιδευτικά Προγράμματά μας βασίζονται στις επικαιροποιημένες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (European Resuscitation Council) και παρέχουν συγκεκριμένες και στοχευμένες οδηγίες για το πώς εφαρμόζονται οι Πρώτες βοήθειες στον χώρο εργασίας, ώστε να εφαρμοστούν την κατάλληλη στιγμή και να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα οι Εκπαιδεύσεις μας περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

 • Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή
 • Παιδιατρική Υποστήριξη Ζωής
 • Αναφυλαξία
 • Εγκαύματα
 • Πνιγμό στο νερό
 • Κάκωση σπονδυλικής στήλης
 • Τραύματα
 • Τοποθέτηση θύματος με αναπνοή, αλλά χωρίς αισθήσεις
 • Απόσπαση δοντιού
 • Σοκ
 • Στηθάγχη
 • Αναγνώριση Εγκεφαλικού
 • Αφυδάτωση σχετικά με άσκηση
 • Τραυματισμό ματιών με έκθεση σε χημικά

Με ποιους τρόπους παρέχονται τα σεμινάρια και σε ποιον απευθύνονται.

Στη GEP, έχουμε αναπτύξει προγράμματα Πρώτων Βοηθειών που μπορούν να υλοποιηθούν είτε σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο εντός της επιχείρησης, είτε στο εκπαιδευτικό κέντρο μας, αλλά ακόμη και με τη μέθοδο e-learning, δηλαδή της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης σε εύχρηστο και διαδραστικό περιβάλλον. Οι Εκπαιδεύσεις μας απευθύνονται σε πολίτες αλλά και σε εργαζόμενους όλων των κλάδων, όπως εργαζομένους σε τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, εμπορικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, βιομηχανικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αεροδρόμια, εκπαιδευτικές μονάδες, ξενοδοχεία και κέντρα εστίασης, εργαζόμενους ασφάλειας και φύλαξης, κ.ά.

Share :