Μέσω των επιθεωρήσεων 2ου μέρους, η GEP αναλαμβάνει τη διενέργεια αξιολογήσεων που έχουν ως στόχο την εξέταση του βαθμού συμμόρφωσης ενός προμηθευτή / υποκατασκευαστή κάποιου πελάτη, βάσει συγκεκριμένων προτύπων, κανονισμών, οδηγιών ή προδιαγραφών. Επίσης, η GEP παρέχει τις σχετικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις επαγγελματικές ανάγκες των πελατών της. Ενδεικτικά, διενεργείται: Υγειονομική επιθεώρηση αρχικής διαγνωστικής ανάλυσης, Υγειονομική επιθεώρηση εγκαταστάσεων-μονάδων, Υγειονομική επιθεώρηση για αξιολόγηση προμηθευτών.
ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΦΟΡΑ
Οι επιθεωρήσεις αφορούν όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων και εφαρμόζονται σε όλο το μήκος της τροφικής αλυσίδας όπως:
- Αλυσίδες καταστημάτων διάθεσης και πώλησης τροφίμων,
- Εργοστάσια – εργαστήρια παραγωγής τροφίμων,
- Επιχειρήσεις αποθήκευσης, διανομής και μεταφοράς τροφίμων,
- Επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, που διαθέτουν καταστήματα σε πολλά σημεία της χώρας.